Miqui Giménez

Sóc mestre en actiu a l'escola Tecnos de Terrassa, especialista en Educació Infantil.  I en el món de l’educació hi estic vinculat des de jove, formant part de l’Agrupament Escolta Mossèn Homs.

En aquests àmbits, el joc, la cançó, el conte, hi ha estat sempre ben presents i t’atrapen oferint-te deliciosos moments i grans experiències. (Quan jo era minyó escolta, fèiem FOCS DE CAMP ! i a l’escola, amb la canalla, quan convé “fem foguera”!)

I va arribar un moment que, a través de l’escoltisme, vaig enfilar-me a l’escenari. Des de l'abril de 1981, realitzo un espectacle d'animació per a públic familiar, basat en danses, contes i cançons tradicionals, populars i d'autor. He fet arribar el meu espectacle per tot Catalunya cercant  la participació del públic i que aquest sigui el veritable protagonista de la festa: ballant, cantant. Cercant un clima de bona relació, tolerància, companyonia i afectivitat. Gaudint i fent viure la nostra cultura.

I dels contes, que us en diré? Doncs que tenen la màgia de fer-nos viure i imaginar que en formem part. I amb ells podem viatjar, riure, emocionar-nos, compartir, plorar, estimar, entendrir...  I n’explico allà a on em volen. Sempre tenint present una frase que fa anys vaig escoltar en un teatre de La Habana: “el cuento no es el cuento. El cuento es, quien lo cuenta”.

M’agraden molt les històries on els protagonistes son animals. Us puc explicar contes de DRACS, de LLOPS de mar i de muntanya, i un bon grapat de contes cantats i encantats. Perquè... vosaltres sabeu com se’n van sortir una colla de músics que anaven pel bosc i els llops els van envoltar?

I sabeu el secret del rei Marc?.  Doncs, truqueu-me i us ho explicaré de viva veu.

Formar part de l’Associació VET AQUÍ QUE pel foment de la narració oral, em permet trobar-me amb amigues i amics, compartir projectes, inquietuds, aprendre, riure...  i realitzar, amb a colla, activitats de narració quan arriba la Festa Major, o els contes a les biblioteques (pel dia mundial de la narració oral)  i el Festival ENFILA’T i... vet aquí un gos i vet aquí un gat, que la nostra historia, NO s’ha acabat!

Vostre.

Miqui Giménez. Octubre 2022

@miquigimenez7          Tel. 600472597

miquigimenez@blogspot.com

el meu canal de Youtube